Skip to content

Dani Heitink pakt top drie plaats in ONK 85 in Westerbork

Dani Heitink van het GT Husqvarna team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Westerbork een top drie plaats weten te behalen.

Heitink kwam in de eerste manche na een slechte start goed terug naar voren maar door nog een valpartij zat er niet meer in dan een zesde plaats. In de tweede manche startte hij in de kopgroep en wist op een sterke derde plaats over de finish te komen.

Dani begon positief aan de dag door in de tijdtraining een vijfde tijd neer te zetten. In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start en kwam pas op een achttiende plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme kwam hij terug naar voren en werkte zich op naar een vijfde plaats. Zijn opmars werd echter onderbroken door een valpartij waardoor hij teruggeslagen werd naar een achtste plaats. Dani bleef knokken voor wat hij waard was en en wist in het resterende deel van de wedstrijd nog terug te komen naar een zesde plaats.

In de tweede manche nam Dani zijn revanche door op een derde plaats te starten en vervolgens gelijk de tweede plaats in handen te nemen. Dit wist hij een paar ronden vast te houden totdat hij terug viel naar een derde plaats waarop hij ook finishte. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement.