Skip to content

TEAM

HET TEAM
ACHTER DANI

TEAM SAMENSTELLING:

Vader Jarno Heitink, moeder Marrie Heitink-van Werven en jongere zus Yanouk vormen een stabiele thuissituatie voor dit jonge talent. Het vertrouwde gevoel en de betrokkenheid van het hele gezin bieden de jonge crosser de mogelijkheid om zijn talenten onbezorgd verder te ontwikkelen en zich klaar te maken voor de toekomst. 

Ook de betrokkenheid van trainer Marcel Hartman, Hartman MX training, binnen het team straalt vertrouwen uit op Dani. Naast het geven van motortrainingen in zowel het binnen- als buitenland, biedt Marcel ook de nodige wedstrijdbegeleiding bij veel wedstrijden waar hij dan als trainer aanwezig is.

Naast de motortrainingen besteedt Marcel met regelmaat tijd aan het trainen op fysiek vlak. Ook Marjorie Borger van Helios Sport & Performance uit Nieuwleusen ondersteunt Dani met zijn fysieke training. Door de afwisseling van motortrainingen, wedstrijdbegeleiding en fysieke trainingen wordt Dani getraind om zo goed en efficiënt mogelijk op de motor te bewegen en bij verschillende wedstrijdsituaties het juiste inzicht te krijgen om daar goede en tactische keuzes bij te maken. Door te werken in procesdoelen, is het voor Dani mogelijk om planmatig naar het volgende niveau te werken.

Ook het team weet dat alleen trainen op fysiek vlak niet voldoende is om een talent verder te ontwikkelen. Ook de begeleiding op het mentale vlak is binnen een team van groot belang. Juist door de combinatie van fysieke en mentale trainingen, liggen de kansen open om het beste in een jong talent naar boven te halen. 

Met de komst van Rob Becx, personal coach bij het team, wordt de jonge crosser mentaal begeleidt op de toekomst. “Mentaal Coaching binnen een crossteam wordt steeds belangrijker. Met fysieke trainingen kom je tot een bepaald niveau, echter kan de combinatie met Mentaal Coaching bijdragen dit niveau nog verder te verhogen door voorwaarden te creëren, waardoor de rijder in een optimale situatie komt om zijn topprestatie te kunnen leveren.” 

Mentaal Coaching binnen het team geldt dan ook niet alleen voor de rijder, ook de betrokken personen binnen het team dragen bij om Dani deze topprestatie te kunnen laten leveren. Om ons doel hierin te bereiken zijn we druk bezig om alle ‘gedachten’ van een ieder omtrent, ‘Wat is het beste voor Dani?’, in goede banen teleiden.

 

SPECIALE TOEWIJZING:

De KNMV ondersteunt Dani via het Nationale Selectie programma voor jeugdrijders, waarbij Dani een NOC*NSF talent status toegewezen heeft gekregen.

EIGEN
MOTOCROSS TEAM

ZELF DE REGIE NEMEN:

Eind 2021 werd de samenwerking met het GT Husqvarna team beëindigd en besloot het team het heft in eigen hand te nemen. Een andere koers werd ingezet, waarbij het team met een aantal nauw betrokken mensen hard werkt aan de plannen voor de verdere professionalisering van dit jonge talent.

STICHTING DH-MX:

Een van de stappen die is gezet, is het aanmaken van een eigen stichting. Nu het team sinds kort als ‘stichting DH-MX’ is ingeschreven bij de KvK, is het voor bedrijven eenvoudiger om op een fiscaal verantwoorde manier het team te ondersteunen. ‘Stichting DH-MX’ beschikt over een eigen bankrekening en btw-nummer, waardoor zij eenvoudig een factuur kunnen maken welke gebruikt kan worden in de boekhouding.

EIGEN
MOTOCROSS TEAM

ZELF DE REGIE NEMEN:

Eind 2021 werd de samenwerking met het GT Husqvarna team beëindigd en heeft het team besloten het heft in eigen hand te nemen. Een andere koers werd ingezet, waarbij het team met een aantal nauw betrokken mensen hard werkt aan de plannen voor de verdere professionalisering van dit jonge talent.

STICHTING DH-MX:

Een van de stappen die is gezet, is het aanmaken van een eigen stichting. Nu het team sinds kort als ‘stichting DH-MX’ is ingeschreven bij de KvK, is het voor bedrijven eenvoudiger om op een fiscaal verantwoorde manier het team te ondersteunen. 

‘Stichting DH-MX’ beschikt over een eigen bankrekening en btw-nummer, waardoor zij eenvoudig een factuur kunnen maken welke gebruikt kan worden in de boekhouding.