Skip to content

Dani Heitink komt sterk voor de dag in ONK Oldebroek

Dani Heitink wist in zijn thuiswedstrijd in Oldebroek op het podium te eindigen. De dag begon moeilijk voor Dani.

In de tijdtraining begon zijn motor wat te sputteren waardoor hij de pits in kwam om op zijn andere motor verder te gaan. Het duurde even voordat hij in zijn ritme kwam en schoof door van een vierentwintigste naar een veertiende tijd. Met nog 2,5 minuut te gaan kwam hij opnieuw de pits in met de mededeling dat hij geen ruimte had om een goede tijd neer te zetten. Hij had toen nog 1 kans en deze benutte hij door een tweede tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche pakte Dani een goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Op het eerste rechte stuk nam Dani de leiding over van Levi Schrik en er ontstond een spannend gevecht. De hele wedstrijd hebben ze wiel aan wiel gereden maar Dani wist het hoofd koel te houden en sloot de manche winnend af.