Skip to content

Dani Heitink laat een goede snelheid zien in de Dutch Masters in Arnhem

Dani Heitink heeft tijdens de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Arnhem een goede snelheid laten zien. Heitink kwam in beide manches slecht uit de start en moest een inhaalrace rijden. In de eerste manche finishte hij op een tiende plaats en in de tweede manche kwam hij op een nette vierde plaats over de finish.

In de training was het met 59 rijders op de baan heel druk waarbij de beste veertig rijders zich kwalificeerden voor de wedstrijd. Door de drukte op de baan had Dani het moeilijk om in het juiste ritme te komen. Verschillende keren zette hij aan om zijn tijd te verbeteren en kwam uiteindelijk uit op een twaalfde tijd.

In de eerste manche kwam Dani niet goed weg bij de start en dook pas rond de vijfendertigste plaats de eerste bocht in. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en na zo’n tien minuten kwam hij in het juiste ritme. Alles gevend wist hij er na een geweldige inhaalrace toch nog een tiende plaats uit te halen.

Dani hoopte op een betere start in de tweede manche maar ook ditmaal verliep deze niet vlekkeloos. Net als in de eerste manche reed hij een sterke inhaalrace en haalde zijn concurrenten in waar hij kon. Zijn vechtlust bracht hem tot een vierde plaats en keerde hiermee tevreden terug naar het paddock.

Met de snelheid van Dani zit het goed, nu de start nog. Hier zal de komende periode veel aandacht aan geschonken worden. Aankomend weekend zal Dani starten in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Lierop.

Daguitslag Dutch Masters 85 Arnhem:
1 Douwe van Mechgelen 47 Pnt
2 Sem Taspinar 42 Pnt
3 Gyan Doensen 41 Pnt
4 Dex Kooiker 32 Pnt
5 Dani Heitink 29 Pnt

Fotocredits – Eric Laurijssen