Skip to content

Dani Heitink vecht mee om de top drie plaatsen in ONK 85cc in Lierop

Dani Heitink heeft in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Lierop een goede snelheid laten zien. Heitink streed in beide manches mee in de top drie maar door valpartijen finishte hij uiteindelijk als achtste en derde waarmee hij vijfde werd in het dagklassement.

In de training had Dani het moeilijk om een goede ronde neer te zetten. Hij zette meerdere keren aan en kwam uiteindelijk uit op een negende tijd waarmee hij in beide manches een goede startplaats uit kon kiezen achter het starthek.

In de eerste manche was de reactie van Dani goed toen het starthek viel en als derde kon hij aan de wedstrijd beginnen. Gelijk had hij een goed ritme in handen en stootte door naar de koppositie. Dit wist hij een aantal ronden vast te houden maar bij het passeren van een achterblijver ging het mis met Heitink. Hij kwam ten val en verloor hierbij verschillende plaatsen. Toen hij al overeind stond met de motor werd hij nogmaals geraakt waarbij hij opnieuw viel waardoor er kostbare tijd verloren ging. Dani finishte uiteindelijk als achtste maar had zeker een sterke indruk achtergelaten.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Opnieuw zat hij er goed vooraan bij met de start en kwam als vierde uit de eerste bocht. Gelijk werkte hij zich op naar een tweede plaats. Zijn opmars werd echter onderbroken toen hij op de diepe knippen stil viel. Snel startte hij zijn motor weer aan en vervolgde zijn weg. Net op het moment dat Dani bij het oprijden van een bult vlak achter een andere rijder reed, gaf deze volgas wat tot gevolg had dat er veel zand achter de roll off van Dani kwam te zitten. Hij moest de bril afgooien en zijn weg met beperkt zicht voort zetten. Ondanks dit ging hij in de aanval op de tweede man in de wedstrijd. Verschillende keren wisselden ze van positie maar helaas kon Dani het gevecht niet in zijn voordeel beslissen en werd derde.

Met een 8-3 in de manches eindigde de crosser uit Kamperveen op een vijfde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend zal Heitink starten in een wedstrijd voor het Italiaans Kampioenschap.

Daguitslag ONK 85cc Lierop:
1 Jarne Bervoets 90 Pnt
2 Gyan Doensen 86 Pnt
3 Douwe van Mechelen 84 Pnt
4 Dean Gregoire 79 Pnt
5 Dani Heitink 74 Pnt

Fotocredits – Leon van der Spank