Skip to content

Dani Heitink scoort top drie plaats in het Noord Italiaans Kampioenschap in Cremona

Dani Heitink heeft in de eerste wedstrijd om het Noord Italiaans Kampioenschap in Cremona een top drie plaats weten te behalen. Heitink kwam in de eerste manche na een matige start goed terug naar voren en wist op een mooie tweede plaats over de finish te komen. In de tweede manche pakte hij kopstart maar kwam kort daarna ten val. Tijdens zijn inhaalrace viel hij nogmaals maar Heitink knokte door en wist er nog een hele goede vijfde plaats uit te halen waarmee hij vierde werd in het dagklassement.

Met een goed gevoel werkte Dani de kwalificatiedag af op zaterdag. In zijn groep wist hij zich als snelste te kwalificeren, wat hem veel vertrouwen gaf voor de wedstrijd op zondag.

In de eerste manche kwam Dani niet heel goed uit de start maar hij ging in de achtervolging en begon plaatsen winst te boeken. Hij kwam steeds dichter in de buurt van de top drie en wist de manche op een hele nette tweede plaats af te sluiten.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal slaagde Dani erin om kopstart te pakken. Helaas kon hij hier niet lang van genieten want op een glad gedeelte gleed hij onderuit en verloor hierbij vele plaatsen. Alles gevend kwam hij binnen een ronde al terug van een vijfentwintigste naar een tiende plaats. Echter in zijn haast om tijd en plaatsen winst te boeken, kwam hij nog een keer ten val en werd weer teruggeslagen naar een vijftiende plaats. Dani liet het hier niet bij zitten en zette opnieuw dapper de achtervolging in. Hij werkte een sterke inhaalrace af waarin hij nog helemaal terug wist te komen naar een vijfde plaats.

Met een 2-5 in de manches eindigde Dani op een vierde plaats in het dagklassement. Op zondag 10 april wordt de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden in Axel waar Dani op jacht zal gaan naar opnieuw goede resultaten.

Daguitslag Noord Italiaans Kampioenschap Cremona 85 Senior:
1 Riccardo Pini 420 Pnt
2 Edoardo Martinelli 380 Pnt
3 Filippo Mantovani 370 Pnt
4 Dani Heitink 330 Pnt
5 Simun Ivandic 250 Pnt