Skip to content

Dani Heitink achtste in het ONK 85cc in Axel

Dani Heitink is in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Axel achtste geworden. Heitink reed in de eerste manche een constante wedstrijd op een zesde plaats. In de tweede manche reed hij na een val bij de start een dijk van een inhaalrace en wist nog achtste te worden. Met deze resultaten werd hij achtste in het dagklassement.

Dani begon met vertrouwen aan de dag en voelde zich onmiddellijk thuis op het zandcircuit van Axel. De tijdtraining was opgedeeld in twee groepen en Dani zat in de tweede groep. Hij slaagde erin om een scherpe tijd op de klok te zetten waarmee hij de sessie als snelste afsloot. Dit gaf vertrouwen voor in de eerste manche.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Heitink goed weg. Echter bij het aanrijden van de eerste bocht deed hij het gas net iets te vroeg dicht waardoor een paar rijders hem voorbij schoten. Als zesde kon hij aan de wedstrijd beginnen en wist hier de hele manche goed stand op te houden. Dani kwam als zesde over de finish en keek al snel weer uit naar de tweede manche.

Ook in de tweede manche kwam Dani heel goed weg toen het starthek viel en hield het gas dit keer langer open. Helaas gleed hij toen in de eerste bocht onderuit waardoor hij vanaf de allerlaatste plaats terug naar voren zien te komen. Alles gevend kwam hij door het veld terug naar voren en wist er na een geweldige inhaalrace nog een achtste plaats uit te halen.

Met een 6-8 in de manches eindigde Dani in het dagklassement op een achtste plaats. Aankomend weekend staat voor Dani de eerste selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap Noord/West op het programma in Denemarken.

Daguitslag ONK 85 Axel:
1 Douwe van Mechgelen 91 Pnt
2 Jarne Bervoets 90 Pnt
3 Tyla van de Poel 86 Pnt
4 Maxime Lucas 74 Pnt
5 Dex Kooiker 73 Pnt
8 Dani Heitink 68 Pnt