Skip to content

Dani Heitink maakt goede start in het EMX85 kampioenschap Noord/West in Denemarken

Dani Heitink heeft een sterke start gemaakt in het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West. Op zondag werd de eerste wedstrijd van dit kampioenschap verreden in Sonderborg, Denemarken. Heitink wist hier in beide manches goed te scoren en eindigde op een zesde plaats in het dagklassement.

Het gevoel op de baan was goed en dit liet Dani op zaterdag gelijk in de tijdtraining zien. Hij wist in zijn groep een tweede tijd op de klok te zetten en begon zich met vertrouwen voor te bereiden op de kwalificatieheat. Hierin wist hij op een zesde plaats te eindigen. Ondanks dat het iets beter had gekund, keek Heitink tevreden terug op de zaterdag en was er klaar voor om op zondag te gaan strijden voor de punten!

In de eerste manche kwam hij niet lekker weg bij de start en moest van rond de dertiende plaats terug naar voren zien te komen. Met een goed ritme wist hij de ene na de andere rijder te passeren en wist de manche af te sluiten op een nette zesde plaats.

Ook in de tweede manche zat Heitink er niet goed bij met de start en kwam ditmaal rond de vijftiende plaats uit de eerste bocht. Fanatiek begon hij aan een opmars naar voren. Net als in de eerste manche wist hij gedurende de wedstrijd vele plaatsen winst te boeken en finishte op een mooie zevende plaats.

Met een 6-7 in de manches eindigde Dani op een zesde plaats in het dagklassement.

Daguitslag EMX85 Noord/West Denemarken:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Freddie Bartlett 38 Pnt
3 Jarne Bervoets 36 Pnt
4 Douwe van Mechgelen 34 Pnt
5 Ian Ampoorter 31 Pnt
6 Dani Heitink 29 Pnt