Skip to content

Dani Heitink scoort top vijf plaats in EMX85 in Lommel

Dani Heitink heeft in de tweede selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West in het Belgische Lommel een top vijf plaats weten te behalen. In beide manches kwam Heitink in de top tien uit de start en knokte voor iedere meter om naar voren te komen. In de eerste manche werd hij zesde en in de tweede manche kwam hij op een vijfde plaats over de finish, wat hem in het dagklassement een zesde plaats opleverde.

Met een goed gevoel begon Dani op zaterdag aan het weekend. In de vrije training zette hij een derde tijd op de klok maar in de tijdtraining ging het nog beter en wist hij de snelste tijd neer te zetten. Dit zorgde voor vertrouwen voor de kwalificatieheat. Toen het starthek viel, kwam hij niet lekker weg maar door in de eerste bocht kort af te draaien, kon hij toch nog als vijfde aan de wedstrijd beginnen. In het heetst van de strijd kwam hij tijdens de eerste ronde met een andere rijder in aanraking en viel. Hierdoor werd hij teruggeslagen naar een veertiende plaats en moest aan een inhaalrace beginnen. Met een goed ritme kwam hij terug naar voren en wist zich op een nette derde plaats in zijn groep te kwalificeren.

In beide manches op zondag mocht hij als zesde een plaats zoeken achter het starthek. In zowel de eerste als de tweede manche kwam hij redelijk uit de start en kon hij beide keren in de top tien aan de wedstrijd beginnen. In de eerste manche wist hij na een constante wedstrijd als zesde over de finish te komen. In de tweede manche was zijn start beter maar omdat hij het gas iets te vroeg dicht deed, schoten er nog een aantal rijders voor langs. In deze manche had hij een mooi gevecht in een groepje tot aan de vierde man. Dani bleef knokken tot aan de finishvlag en wist op een goede vijfde plaats over de finish te komen.

Met een 6-5 in de manches eindigde Dani op een zesde plaats in het dagklassement en staat nu op een zevende plaats in de tussenstand. In het weekend van 14 en 15 mei staat de Nederlands ronde van dit kampioenschap op het programma in Emmercompascuum.

Daguitslag EMX85 Lommel:
1 Maxime Lucas 50 Pnt
2 Ian Ampoorter 44 Pnt
3 Douwe van Megchelen 33 Pnt
4 Gyan Doensen 33 Pnt
5 Freddie Bartlett 32 Pnt
6 Dani Heitink 31 Pnt