Skip to content

Dani Heitink wint thuis EMX85 wedstrijd in Emmercompascuum

Dani Heitink heeft zijn thuis wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West in Emmercompascuum weten te winnen. Heitink wist in beide manches kopstart te pakken. In de eerste manche reed hij lang aan de leiding maar door een fout met een achterblijver verloor hij de koppositie en werd tweede. In de tweede manche pakte hij opnieuw kopstart en zette de volledige wedstrijd naar zijn hand. Met een 2-1 in de manches pakte hij de dagzege en staat nu vierde in het kampioenschap.

Op zaterdag had Heitink zijn draai gelijk gevonden op het circuit en werkte een goede vrije en tijdtraining af. Dit zorgde voor veel zelfvertrouwen voor in de kwalificatieheat. Hierin pakte hij een goede start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Op gecontroleerde wijze hield hij stand op de eerste plaats en kwam als winnaar van zijn groep over de finish.

Op zondagochtend werden de beide groepen samen gevoegd. Ook in de warm up voelde alles goed aan en zette Heitink toch even aan om te zien hoe zijn snelheid was ten opzichte van de andere rijders. Hij zette een tweede tijd op de klok en zag hiermee dat hij in de manches mee moest kunnen strijden om de podium plaatsen.

Toen het starthek in de eerste manche viel vertrok Dani als een speer en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Ronde na ronde hield hij stand op de eerste plaats. Echter bij het passeren een achterblijver kwam hij niet goed uit waardoor de tweede man hem wist te passeren. Dani bleef in het wiel van de kopman maar kon hem niet meer terug pakken waardoor hij op een tweede plaats over de finish kwam.

In de tweede manche was het opnieuw Heitink die kopstart wist te pakken. Ditmaal kon hij de koppositie de hele wedstrijd in handen houden. Strak rijdend ging hij over het zwaar geworden circuit en zette de volledige wedstrijd naar zijn hand.

Met een dubbele manchezege won Dani het dagklassement in Emmercompascuum en staat nu vierde in de tussenstand.

Tussenstand EMX85 Kampioenschap Noord/West:
1 Gyan Doensen 121 Pnt
2 Douwe van Mechgelen 110 Pnt
3 Freddie Bartlett 110 Pnt
4 Dani Heitink 107 Pnt
5 Ian Ampoorter 106 Pnt
10 Dex van den Broek 60 Pnt