Skip to content

Dani Heitink haalt het beste eruit tijdens een moeilijke dag bij de Dutch Masters in Axel

Dani Heitink heeft een moeilijke tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Axel gekend. In zowel de eerste als de tweede manche kwam Heitink niet goed uit de start waardoor hij beide keren een inhaalrace moest rijden. In de eerste manche kwam hij nog terug naar een negende plaats en in de tweede manche wist hij er een zevende plaats uit te halen.

De tijdtraining liep niet helemaal zoals Dani dit wilde. Zelf zei hij na de sessie dat hij het zelf had verknoeid omdat hij de hele sessie voluit heeft gereden en zich niet goed genoeg heeft geconcentreerd op een snelle ronde. Toch wist hij er een zevende tijd uit te halen en begon gemotiveerd aan de voorbereiding op de eerste manche.

Een slechte start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij een inhaalrace moest rijden. Vanaf een twaalfde plaats moest hij naar voren zien te komen. Alles werd in het werk gesteld om plaatsen winst te boeken maar dit verliep moeilijk. Dani bleef knokken tot aan de finishvlag en wist er een negende plaats uit te halen.

De start van de tweede manche was beter maar over het starthek bleef hij in een lang spoor hangen waardoor hij veel plaatsen verloor. Hij moest opnieuw aan een inhaalrace beginnen. Hij ging in de aanval om er uiteindelijk een zevende plaats uit te halen.

Met een 9-7 in de manches eindigde Dani op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross bezet hij na twee wedstrijden de achtste plaats.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Axel:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Douwe van Mechgelen 38 Pnt
3 Ian Ampoorter 37 Pnt
4 Tyla van de Poel 36 Pnt
5 Jarne Bervoets 34 Pnt
9 Dani Heitink 26 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 85:
1 Gyan Doensen 91 Pnt
2 Douwe van Mechgelen 85 Pnt
3 Sem Taspinar 71 Pnt
4 Ian Ampoorter 66 Pnt
5 Dex Kooiker 61 Pnt
8 Dani Heitink 55 Pnt

Fotocredits – Marc Roos