Skip to content

Dani Heitink wint selectiewedstrijd EMX85 Noord/West in Duitsland

Dani Heitink heeft in het Duitse Vellahn de selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85 Noord/West weten te winnen. Voor Heitink is deze overwinning zijn tweede zege die hij in dit kampioenschap heeft gepakt.

Op zaterdag had Dani even wat tijd nodig om het circuit in zich op te nemen. Het rijden ging nog niet helemaal naar wens en hierdoor kwam hij de pits in om even een aantal verbeterpunten door te nemen. Het rijden begon naarmate de sessie vorderde beter te gaan maar na een kapotte achterrem werd besloten om op de andere motor verder te gaan. Voor de tijdtraining werd nog eens rustig gekeken waar het eventueel beter zou kunnen en hij begon vol goede moed aan de sessie. Opnieuw had hij even nodig om zijn draai te vinden maar in het tweede deel van de sessie perste hij er een hele snelle tijd uit waarmee hij de snelste tijd wist te veroveren.

Aan het einde van de dag stond de kwalificatieheat op het programma. Dani pakt een hele goede start maar omdat de eerste bocht niet was geschoven, ging hij bij het aanrijden van de bocht op hoge snelheid over een knip waarbij hij op het voorwiel kwam. Dit had tot gevolg dat hij niet af kon draaien waardoor er verschillende plaatsen verloren gingen. Heitink begon aan een opmars en ging de strijd aan om de vierde plaats. Verschillende keren wisselde hij van positie maar zette uiteindelijk door en wist nog door te stoten naar een goede derde plaats, wat hem vertrouwen gaf voor in de manches op zondag!

In de eerste manche kwam hij heel goed uit het starthek en leek hij kopstart te gaan pakken. Echter omdat de eerste bocht gesproeid was gleed hij weg. Dit koste hem een aantal plaatsen maar ondanks dit kon hij toch nog op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Vervolgens werkte hij een nette, constante wedstrijd af en wist op een vierde plaats over de finish te komen.

In de tweede manche pakte hij kopstart en voerde het deelnemersveld aan door de eerste bocht. Hij zette een hoog tempo in en werkte zijn eigen wedstrijd af. Na een sterk gereden wedstrijd kwam hij als winnaar over de finish en pakte hiermee de eindzege.

Met dit goede resultaat is hij in de tussenstand van het kampioenschap opgeklommen naar een tweede plaats.