Skip to content

Dani Heitink zesde in de Dutch Masters of Motocross in Delfzijl

Dani Heitink is in de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Delfzijl op een zesde plaats geëindigd. Heitink moest in beide manches een inhaalrace rijden en deed dit netjes. Dit leverde hem in beide manches een zesde plaats op, wat ook zijn resultaat was in het dagklassement.

Op zondagochtend verkende Dani samen met zijn trainer Marcel Hartman het circuit en was er klaar voor om de tijdtraining in te gaan. Het rijden in de tijdtraining ging lekker en ook het zetten van een goede tijd, ging hem goed af. Dit resulteerde in een mooie derde tijd.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Dani goed weg maar over het starthek kwam hij met een andere rijder in aanraking en kwam daardoor slecht door de bocht. Hij begon aan een inhaalrace en wist gedurende de wedstrijd vele plaatsen winst te boeken. Dit resulteerde in een zesde plaats.

Gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start. Opnieuw kwam hij heel goed weg en leek kopstart te gaan pakken. Echter bij het aanrijden van de eerste bocht remde hij te vroeg waardoor hij zijn goede start wat weg gooide en pas rond de tiende plaats uit de start kwam. Hij ging in de aanval op de rijders voor hem en had een aantal mooie gevechten. Hij vocht zich terug naar een zesde plaats en wist hier ook op te finishen.

Met tweemaal een zesde plaats in de manches eindigde hij ook op een zesde plaats in het dagklassement. Aanstaande zaterdag gaat het kampioenschap verder in Rhenen.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Delfzijl:

1 Ian Ampoorter 45 Pnt
2 Dex Kooiker 44 Pnt
3 Gyan Doensen 39 Pnt
4 Douwe van Mechgelen 36 Pnt
5 Dean Gregoire 36 Pnt
6 Dani Heitink 30 Pnt