Skip to content

Dani Heitink breekt pink in de Dutch Masters in Rhenen

Dani Heitink heeft in de tijdtraining van de Dutch Masters of Motocross 85cc in Rhenen een flinke tegenslag te verwerken gekregen.

Heitink, die dit seizoen al twee selectiewedstrijden van het Europees Kampioenschap 85cc wist te winnen, kwam in de beginfase van de tijdtraining ten val en werd hierbij geraakt door een andere rijder. Gelijk merkte Dani dat er iets mis was met zijn pink.

Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij zijn pink heeft gebroken maar omdat er ook een wond bij zit, is het een gecompliceerde breuk. Hierdoor blijft ook het botje niet op zijn plaats zitten waardoor er een operatie aan te pas moet komen. Dit zal begin volgende week gebeuren waardoor Heitink voorlopige even buiten de strijd zal zijn!

Ondanks dat Heitink vandaag niet in actie kwam, is hij in de eindstand van het kampioenschap toch nog op een achtste plaats geeindigd!