Skip to content

Dani Heitink met succes geopereerd aan zijn pink

Dani Heitink is op donderdag met succes aan zijn pink geopereerd. Tijdens de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen brak Heitink zijn pink en omdat er een open wond bij zat, moest hij hieraan geopereerd worden.

Ondanks dat de eerste operatie goed is verlopen, moest er toch nog een tweede operatie aan te pas komen. Het voorste topje van zijn pink was aan het afsterven en deze moest operatief verwijderd worden. Dit is op donderdag met succes uitgevoerd.

Dani heeft tot op dit moment een sterk seizoen afgewerkt waarbij hij twee selectiewedstrijden van het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West heeft weten te winnen. Ondanks dat hij de laatste twee wedstrijden van dit kampioenschap heeft gemist, is hij in de eindstand toch nog op een negende plaats geëindigd en in de Dutch Masters of Motocross is hij op een achtste plaats geëindigd.

De finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Loket, Tsjechië, komt helaas te vroeg voor Heitink maar hij is wel door de KNMV geselecteerd voor deelname aan het wereldkampioenschap 85cc in Finland. Omdat deze wedstrijd pas in het weekend van 27 en 28 augustus verreden wordt, is er een kans dat dit haalbaar is voor Heitink.

We houden u in de komende periode op de hoogte over het herstel van Dani!