Skip to content

Dani Heitink krijgt groen licht voor WK 85cc in Finland

Dani Heitink heeft officieel groen licht gekregen van de KNMV om in het weekend van 27 en 28 augustus deel te gaan nemen aan het wereldkampioenschap 85cc in Finland.

Heitink maakte voor zijn blessure een sterk seizoen door waarin hij twee selectiewedstrijden van het Europees Kampioenschap Noord/West wist te winnen.

Echter tijdens de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen brak Heitink zijn pink en omdat er een open wond bij zat, moest hij hieraan geopereerd worden. Na vijf weken van de motor heeft hij nu sinds twee weken onder leiding van zijn trainer Marcel Hartman de motortraining hervat en alles verloopt voorspoedig. Met nog iets meer dan drie weken te gaan tot aan het wereldkampioenschap hebben Heitink, zijn team en de KNMV er vertrouwen in dat hij hier 100 procent fit aan de start zal komen waardoor hij vandaag het groene licht heeft gekregen dat hij definitief af mag reizen naar deze belangrijke wedstrijd.

Fotocredits – Kevin Westerink