Skip to content

Dani Heitink doet wedstrijdritme op in Mol

Dani Heitink heeft zijn eerste wedstrijd sinds zijn piekblessure gereden op de Keiheuvel in Mol. In de eerste manche kwam hij na een matige start terug naar een vierde plaats. In de tweede manche vocht hij goed mee in de top drie maar door een valpartij gingen er een aantal plaatsen verloren waardoor hij uiteindelijk vijfde werd.

In de training had Dani het lastig om in het juiste ritme te komen en probeerde gedurende de korte sessie een goede flow te vinden voor in de eerste manche.

In de eerste manche was het rijden al beter. Dani pakte geen goede start maar vocht hierin voor wat hij waard was en wist op een vierde plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was goed en ditmaal wist hij kopstart te pakken. Het rijden ging lekker totdat hij een fout maakte en terug viel naar een tweede plaats. Er ontstond een mooi gevecht met de leider en de derde man. Echter in het heetst van de strijd kwam Dani in aanraking met het achterwiel van de derde man en kwam ten val. Dani sloot de manche af op een vijfde plaats en heeft hier veel wedstrijdritme mee opgedaan.

Met een 4-5 in de manches eindigde Dani op een vierde plaats in het dagklassement. Deze week zal hij nog een goede week van trainingen afwerken alvorens hij volgend week af zal reizen naar het wereldkampioenschap 85cc in Finland.