Skip to content

Dani Heitink achtste in het wereldkampioenschap 85cc

Dani Heitink is in het wereldkampioenschap 85cc in het Finse Vantaa achtste geworden. Heitink begon in de eerste manche in de kopgroep maar werd door een valpartij ver terug geslagen. Hij kwam sterk terug naar voren en wist er nog een vijfde plaats uit te halen. In de tweede manche kwam hij heel slecht uit de start en vocht hij zich vanuit de achterhoede terug naar een dertiende plaats, wat hem in het dagklassement een achtste plaats opleverde.

Dani had het goede gevoel al snel te pakken op het circuit van Vantaa. De baan heeft een zanderige ondergrond en hierop ging het in de trainingen lekker. Dit zorgde ervoor dat hij in de tijdtraining de snelste tijd in zijn groep neer wist te zetten. Met dit resultaat mocht hij in beide manches op zondag als tweede een plaats zoeken achter het starthek.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Dani goed weg en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij door te stoten naar een tweede plaats en begon in te lopen op de leider in de wedstrijd. Door een harde valpartij viel hij terug tot buiten de top tien. Dani liet zich niet uit het veld slaan en ging terug in de achtervolging. Met snelle rondetijden kwam hij nog ver terug en wist als vijfde over de finish te komen.

Bij de start van de tweede manche kwam Dani slecht weg en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde reed Dani te voorzichtig maar daarna kwam hij in zijn ritme en wist hij de ene na de andere rijder te passeren. Na een manche waarin hij alles heeft gegeven, kwam hij op een dertiende plaats over de finish.

Commentaar Dani Heitink: ‘’Dit is niet het resultaat waarop ik had gehoopt. Het was een hele ervaring en na mijn blessure had ik dit niet verwacht. Ik wil iedereen die mij geholpen heeft om deze trip te maken bedanken.’’

Met een 5-13 in de manches eindigde Dani op een achtste plaats in het dagklassement!

Daguitslag WK 85cc:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Vitezslav Marek 44 Pnt
3 Jarne Bervoets 40 Pnt
4 Freddie Bartlett 29 Pnt
5 Tristen Sardo 26 Pnt
8 Dani Heitink 24 Pnt