Skip to content

Dani Heitink in de top 3 in ADAC 85 in Jauer

Dani Heitink heeft in de ADAC 85 Cup in Jauer een top drie plaats weten te behalen. Op het harde circuit deed Heitink het goed en was met een tweede en een vijfde plaats in de eerste twee manches hard op weg om een podiumplaats in de wacht te gaan slepen. Ook in de derde manche reed hij weer in de top drie totdat hij af te rekenen kreeg met een mechanisch probleem en de wedstrijd moest verlaten.

Het circuit van Jauer lag er voor aanvang van het weekend perfect geprepareerd bij. In de tijdtraining moest Dani nog even wat wennen aan de baan maar slaagde er toch in om er een redelijk goede ronde uit te persen waarmee hij zich als derde kwalificeerde.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Hij had een goed ritme in handen en ondanks dat hij gedurende de wedstrijd de eerste plaats af moest staan, hield hij zich goed staande in de kopgroep en werd netjes tweede.

In de tweede manche kwam hij minder goed uit de start en moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Alles gevend boekte hij gedurende de wedstrijd plaatsen winst en wist er nog een vijfde plaats uit te halen. Dani was niet zo tevreden over deze manche en was vastbesloten om het in de derde manche beter te doen.

In de derde manche pakte hij opnieuw een goede start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Hij had een mooi gevecht met Dex Kooiker om de tweede plaats en wist deze positie over te nemen. Echter na een triple sprong sloeg zijn motor bij het inrijden van de bocht af en tot overmaat van ramp kreeg Dani deze nooit meer aan de gang. Dit betekende het einde van de wedstrijd voor Dani!

Door de nulscore in de derde manche moest Heitink in het dagklassement genoegen nemen met een achtste plaats.

Daguitslag ADAC 85 Cup Jauer:
1 Gyan Doensen 75 Pnt
2 Aron Katona 62 Pnt
3 Dex Kooiker 60 Pnt
4 Jayson van Drunen 48 Pnt
5 Jonathan Frank 46 Pnt
8 Dani Heitink 38 Pnt