Skip to content

Dani Heitink vecht mee voor het podium in ADAC 85 Cup in Holzgerlingen

Dani Heitink heeft in de voorlaatste wedstrijd om de ADAC 85 Cup in Holzgerlingen flink meegestreden om de podiumplaatsen. Heitink kwam als vierde over de finish in de eerste manche en werd in de tweede manche na een zwaar bevochten wedstrijd op een derde plaats afgevlagd, waarmee hij vierde werd in het dagklassement.

Op zaterdag werd de eerste vrije training stil gelegd omdat de baan te slecht was. Later in de ochtend was het circuit al beter in de tijdtraining en hierin wist Dani zich als vijfde te kwalificeren.

In de eerste manche op zaterdagmiddag kwam Dani op een zesde plaats uit de start. Het koste hem moeite om de vijfde man te passeren en hierdoor verloor hij de aansluiting met Jayson van Drunen. Tegen het einde van de wedstrijd vond hij de aansluiting bij Jayson en ging in de aanval. Echter met nog twee ronden te gaan kreeg hij een steen op zijn pink en aangezien deze nog erg gevoelig is, moest hij op zijn tanden bijten. Door een fout bezeerde hij ook nog zijn knie maar uiteindelijk kon hij door een valpartij van Jayson van Drunen de vierde plaats toch nog voor zich opeisen en op deze positie over de finish komen.

In de nacht van zaterdag op zondag had het veel geregend waardoor de baan er in de ochtend nat bij lag. Hierdoor werd besloten om de warm up over te slaan. Bij de start van de tweede manche pakte Dani een redelijke start maar werd aan de binnenzijde opgesloten. Op een vijfde plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen maar het duurde even voordat hij het juiste ritme in handen had. Er lagen lange diepe sporen in de baan en aangezien Dani hier weinig ervaring mee heeft, had hij een aantal ronden nodig voordat het lekker begon te gaan. Door een valpartij van Gyan Doensen en Dex Kooiker schoof Dani door naar een derde plaats. Gyan kwam snel achter hem aan en zette de aanval in. Samen reden ze gat naar de tweede man toe dicht. Dani probeerde alles om hem te passeren maar dit lukte niet waardoor hij als derde over de finish kwam.

Met een 4-3 in de manches eindigde Dani op een vierde plaats in het dagklassement. Over drie weken wordt de laatste wedstrijd van dit kampioenschap verreden in Furstlich Drehna.

Fotocredits – Larissa Elema

Daguitslag ADAC 85 Cup:
1 Gyan Doensen 43 Pnt
2 Mick Kennedy 40 Pnt
3 Jayson van Drunen 38 Pnt
4 Dani Heitink 38 Pnt
5 Aron Katona 30 Pnt