Skip to content

Dani Heitink wint het ONK 85cc in St. Isidorushoeve

Dani Heitink heeft op zondag de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in St. Isidorushoeve weten te winnen. Na een valpartij in de beginfase van de eerste manche kwam hij nog terug naar een derde plaats en hield hiermee zijn kansen op een goed eindresultaat open. In de tweede manche leidde hij van start tot finish en won de manche en hiermee tevens het dagklassement.

Dani had zijn draai gelijk gevonden op het circuit van St. Isidorushoeve. In de tijdtraining kwam hij een paar keer niet helemaal goed uit bij het passeren van andere rijders maar wist er toch een derde tijd uit te halen.

Bij de start van de eerste manche kwam Dani goed weg en dook als eerste de eerste bocht in. Helaas kon hij niet lang van zijn goede start genieten want in een modderspoor kwam hij ten val en viel terug naar een vierde plaats. Gedurende de wedstrijd reed hij het gat dicht tot aan de derde man en wist deze in de laatste ronde te passeren, om uiteindelijk als derde afgevlagd te worden.

In de tweede manche wist Dani opnieuw kopstart te pakken. Geconcentreerd rijdend ging hij over het circuit en gaf de koppositie in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen.

Met een 3-1 in de manches won hij het dagklassement in St. Isidorushoeve. Volgend weekend staat de finale van de ADAC 85 Cup op het programma in het Duitse Furstlich Drehna.

Daguitslag ONK 85cc St. Isidorushoeve:
1 Dani Heitink 91 Pnt
2 Dean Gregoire 90 Pnt
3 Gyan Doensen 86 Pnt
4 Dex Kooiker 75 Pnt
5 Jarne Bervoets 74 Pnt