Skip to content

Dani Heitink pakt podiumplaats in ADAC 85 Cup in Furstlich Drehna

Dani Heitink is in de laatste wedstrijd van de ADAC 85 Cup in Furstlich Drehna op een tweede plaats geëindigd. Heitink reed in de eerste manche een dijk van een inhaalrace en kwam vanaf een laatste plaats terug naar een vierde plaats. In de tweede manche pakte hij kopstart en wist hij na een goede manche op een tweede plaats over de finish te komen. Met deze resultaten wist hij ook in het dagklassement tweede te worden.

Bij de start van de eerste manche was Dani iets te gretig en reed zich vast onder het starthek. Hierdoor moest hij als laatste aan de wedstrijd beginnen. Alles gevend werkte hij een hele sterke inhaalrace af en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Hij kwam nog tot aan het achterwiel van de derde man maar kon hem niet meer passeren en finishte als vierde.

Dani was belust op revanche in de tweede manche. Hij kwam goed weg bij de start en wist kopstart te pakken. Ondanks dat het rijden lekker ging, werd hij gepasseerd en zakte terug naar een tweede plaats. Toen hij bij het passeren van een achterblijver een fout maakte en ten val kwam, viel hij terug naar een derde plaats. Dani herstelde zich goed en wist in het resterende deel van de wedstrijd nog weer terug te komen naar een tweede plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish en werd hiermee ook tweede in het dagklassement.

Commentaar Dani Heitink: ‘’Ik ben zeer tevreden dat ik het seizoen zo af heb kunnen sluiten.
We kijken terug op een bewogen seizoen maar ik ben blij dat ik na mijn blessure weer zo terug gekomen ben. Ik wil dan ook iedereen bedanken die mij dit seizoen op welke manier dan ook gesteund heeft en in mij is blijven geloven.’’

Daguitslag ADAC 85 Cup Furstlich Drehna:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Dani Heitink 40 Pnt
3 Maxime Lucas 40 Pnt
4 Dex Kooiker 36 Pnt
5 Marius Adomaitis 29 Pnt