Skip to content

Dani Heitink begint seizoen 2023 met podiumplaats in Lierop

Dani Heitink is seizoen 2023 sterk begonnen. Tijdens de Dutch MX Season Opener in Lierop wist Heitink vierde en tweede te worden in de manches en dit leverde hem in het dagklassement een tweede plaats op.

In de training ging het rijden redelijk goed maar Dani was nog niet helemaal tevreden. Hij zette een vijfde tijd op de klok maar wist dat er nog een schepje bij op moest om in de manches mee te kunnen strijden om de podiumplaatsen.

Bij de start van de eerste manche kwam Dani redelijk goed weg. In de eerste paar ronden werkte hij zich op naar een tweede plaats maar omdat hij last kreeg van opgepompte armen, begon het rijden moeilijker te gaan. Dit koste hem uiteindelijk twee posities waardoor hij op een vierde plaats over de finish kwam.

Dani was goed hersteld voor de tweede manche en was gemotiveerd om voor een beter resultaat te gaan. Hij pakte een betere start en wist ditmaal gelijk door te stoten naar een tweede plaats. Deze positie wist hij de hele manche vast te houden en dit leverde hem een goede tweede plaats op.

Met een 4-2 in de manches eindigde Dani op een tweede plaats in het dagklassement. Op zondag 19 maart staat de volgende wedstrijd van Dani op het programma en dit is de Dutch Masters of Motocross in Harfsen!

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop:
1 Jaren Bervoets 50 Pnt
2 Dani Heitink 40 Pnt
3 Dean Gregoire 40 Pnt
4 Viktor Leppala 38 Pnt
5 Dex van den Broek 34 Pnt