Skip to content

Dani Heitink kijkt na goede voorbereiding uit naar start van het seizoen in Lierop

Met nog iets minder dan een week te gaan tot aan de Dutch MX Season Opener in Lierop is het aftellen begonnen voor Dani Heitink. Om tijdens deze wedstrijd goed voorbereid aan de start te komen is Dani met kerst twee weken naar Spanje geweest om daar onder leiding van zijn vaste trainer Marcel Hartman een winterstage af te werken. Dit is allemaal heel goed verlopen en onder goede omstandigheden heeft Dani hier heel veel meters op de motor kunnen maken.

Eenmaal terug in Nederland kwam er een lichte blessure tussendoor want tijdens het sporten is Dani van een rek afgegleden en kwam hierbij ten val. Omdat hij hierbij op zijn arm landde heeft hij zijn pols gebroken. Gelukkig was het een mooie breuk en kon de voorbereiding na drie weken gips weer verder gaan.

De eerste week werd ervoor gekozen om in het zand te blijven en dit voelde goed aan. Daarna is de voorbereiding verder gezet in Italie. Deze week zal Dani nog een aantal trainingen in het zand afwerken om aanstaande zondag zijn eerste wedstrijd van het seizoen te rijden in Lierop. Dit is een internationale wedstrijd, welke niet meetelt voor een competitie.

Dani zal dit jaar uitkomen in de volgende competities:

  • Dutch Masters of Motocross 85
  • EMX 85
  • ADAC 85 Cup
  • Open Nederlands Kampioenschap wedstrijden, die niet samen vallen met wedstrijden om de ADAC 85 Cup.