Skip to content

Dani Heitink wint zijn eerste Dutch Masters 85 wedstrijd in Harfsen

Dani Heitink heeft in Harfsen zijn allereerste Dutch Masters of Motocross uit zijn carrière weten te winnen. Heitink heeft er echt voor gestreden want in beide manches moest hij na matige starts terug naar voren komen.

Op zaterdagmiddag werd in alle rust het circuit verkend en Dani keek uit naar de wedstrijddag. Op zondagochtend stond hij met gezonde spanning op en begon aan de voorbereiding op de training. In de tijdtraining ging het lekker en hij wist een derde tijd op de klok te zetten.

Bij de start van de eerste manche kwam Dani niet goed weg en daarnaast kwam hij in de eerste bocht wat vast te zitten aan de binnenzijde. Rond de tiende plaats verdween hij het bos in en begon aan een inhaalrace. Aan het einde van de eerste ronde had hij de vierde plaats al in handen en volgde de tweede en derde man. Na zo’n vijf ronden wist hij door te stoten naar een tweede plaats en begon iets in te lopen op de kopman. Het gat was echter zo groot dat Dani uiteindelijk genoegen moest nemen met een tweede plaats.

De start van de tweede manche was iets beter. Echter ditmaal moest hij een valpartij in de eerste bocht ontwijken en kon daardoor pas rond de zestiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde lukte het hem om veel plaatsen winst te boeken en begon op een zevende plaats aan de tweede ronde. In de derde ronde had hij de vierde plaats in handen en niet veel later stootte hij door naar een tweede plaats. Hij begon het gat naar de kopman dicht te rijden en toen deze ten val kwam, kon Dani net de leiding over nemen. Er ontstond een spannend gevecht om de overwinning. Door een achterblijver kon Dani de dubbelsprong in de baan niet springen en daardoor verloor hij de eerste plaats weer even maar dit was van korte duur. Op het startveld zette Dani zijn machine er tussen en nam de leiding terug in handen. Wiel aan wiel gingen ze over de baan. Even verloor hij de koppositie nog een keer maar Dani sloeg terug en wist na deze zwaar bevochten wedstrijd als winnaar over de finish te komen.

Met een 2-1 in de manches won Dani het dagklassement in Harfsen en is hiermee de eerste leider in de Dutch Masters of Motocross!

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 85 Harfsen:
1 Dani Heitink 47 Pnt
2 Jarne Bervoets 47 Pnt
3 Dex Kooiker 36 Pnt
4 Dex van den Broek 35 Pnt
5 Jekabs Hudolejs 24 Pnt