Skip to content

Dani Heitink wint eerste EMX85 selectiewedstrijd in Lommel

Dani Heitink heeft in het Paasweekend de eerste selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85 in het Belgische Lommel weten te winnen. Heitink vocht in de eerste manche tot in de slotfase om de overwinning maar werd toen tweede. In de tweede manche reed hij van start tot finish aan de leiding en reed onbedreigd naar de zege.

Heitink benutte de vrije training op zaterdag om het circuit in zich op te nemen. Hij had een redelijk gevoel op de baan en keek uit naar de tijdtraining. Hierin duurde het lang voordat hij het juiste ritme gevonden had. Pas in de laatste ronde zette hij zijn snelste tijd neer, welke goed was voor de eerste tijd in zijn groep.

In de kwalificatieheat pakte hij een hele goede start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Hij wist de heat te winnen maar toch was hij nog niet helemaal tevreden. Het gevoel moest beter om op zondag mee te kunnen strijden om de winst.

In de eerste manche op zondag pakte Heitink zijn tweede holeshot van het weekend. Echter achterin de baan maakte hij een klein foutje waardoor Jarne Bervoets hem wist te passeren. Heitink volgde hem de hele manche maar kwam in de slotfase in de problemen bij het passeren van achterblijvers waardoor hij hem moest laten gaan en als tweede over de finish kwam.

Ook in de tweede manche wist Heitink kopstart te pakken. Ditmaal zette hij een hoog tempo in en liep iedere ronde verder weg bij zijn achtervolgers. Met een veilige voorsprong sloot hij de manche winnend af en pakte hiermee de eindzege in het dagklassement.

Volgend weekend staat de tweede selectiewedstrijd op het programma in Denemarken.