Skip to content

Dani Heitink pakt eindzege in selectiewedstrijd EMX85 in Denemarken

Dani Heitink heeft in het Deense Slagelse de tweede selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc weten te winnen. Heitink kwam in beide manches niet geheel vlekkenloos uit de start maar vocht zich in zowel de eerste als de tweede manche terug tot in de kopgroep. In de eerste manche kwam hij als winnaar over de finish en in de tweede manche had hij aan een tweede plaats voldoende om de dagzege te kunnen pakken.

Op vrijdagmiddag begon het hard te regenen in Denemarken en dit hield in de nacht van vrijdag op zaterdag pas op. Hierdoor was de baan in de eerste vrije training nat en modderig. Gelukkig werd de baan per sessie beter en kon er uiteindelijk goed gereden worden. In de tijdtraining zette Dani een tweede tijd op de klok en was er klaar voor om in de kwalificatieheat van start te gaan. Er was in de kwalificatie één droge lijn waardoor het pakken van een goede start belangrijk was. Dani kwam goed weg bij de start maar kwam in de modder terecht waardoor de tweede man hem wist te passeren. De hele wedstrijd wist hij deze positie vast te houden en omdat hij nog een paar foutjes maakte, kon hij geen inhaalmanoeuvre meer forceren en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Omdat het weer goed bleef was de baan op zondag helemaal droog. In de eerste manche pakte Dani niet zo’n goede start omdat hij in de eerste bocht aan de buitenzijde in de modder terecht kwam. Al snel had hij de derde plaats in handen en volgde de twee kopmannen. Toen de leider ten val kwam, schoof Dani door naar een tweede plaats. Het was uitermate spannend want de top drie reed lang binnen een seconde van elkaar. Toen de kopman in de laatste ronde ten val kwam, schoof Dani door naar de eerste plaats en wist deze vast te houden tot aan de finish.

Bij de start van de tweede manche reageerde Dani scherp toen het starthek viel maar op het startveld kwam hij met een andere rijder in aanraking en dook daardoor pas op een zevende a achtste plaats de eerste bocht in. Tijdens de eerste ronde wist hij zich al op te werken naar een vierde plaats. Vervolgens ging hij in de aanval op de derde man maar het koste hem een aantal ronden voordat hij deze rijder gepasseerd was. Opdat moment hadden de twee kopmannen een gat van zo’n vijf seconden. Dani wist deze binnen een aantal ronden dicht te rijden. Toen de kopman af te rekenen kreeg met een afgebroken voetsteun, kon Dani door schuiven naar een tweede plaats. Dit was voldoende voor de eindzege. Hij heeft in de rest van de manche dan ook gecontroleerd gereden en finishte als tweede.

Met een 1-2 in de manches won Dani het dagklassement in Denemarken. In de tussenstand van de selectiewedstrijden voor het EMX85 Kampioenschap staat hij na twee wedstrijden aan de leiding. Aankomend weekend komt Dani aan de start in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Daguitslag EMX85 Denemarken:
1 Dani Heitink 47 Pnt
2 Dean Gregoire 45 Pnt
3 Dex Kooiker 38 Pnt
4 Jarne Bervoets 38 Pnt
5 Dex van den Broek 34 Pnt