Skip to content

Dani Heitink houdt titelkansen in leven bij de Dutch Masters of Motocross in Markelo

Dani Heitink heeft tijdens de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo de schade beperkt weten te houden. Heitink streed in de eerste manche mee om de zege en kwam als derde over de finish. In de tweede manche vocht hij zich na een val in de eerste ronde terug naar een vijfde plaats. De situatie is voor Dani ongewijzigd gebleven want hij staat nog steeds aan de leiding in de tussenstand en staat gelijk in punten met zowel Jarne Bervoets als Dex Kooiker.

In de training had Dani een redelijk gevoel op de baan. Met het zetten van een snelle ronde was hij iets te voorzichtig en kwam uit op een derde tijd, waarmee hij een goede startplaats uit kon kiezen achter het starthek.

In de eerste manche pakte Dani een goede start en reed in de beginfase op een tweede plaats achter Dex Kooiker. Door een foutje moest hij deze positie afstaan aan Jarne Bervoets maar Dani behield de aansluiting en vocht mee in de kopgroep. Toen Bervoets vlak voor hem hard ten val kwam, moest hij deze ontwijken. Hierdoor kwam de rijder die achter hem reed erlangs waardoor Dani de manche op een derde plaats af wist te sluiten.

Bij de start van de tweede manche kwam Dani heel goed weg en nam gelijk de leiding in de wedstrijd in handen. Echter tijdens de eerste ronde zocht hij bij het uitkomen van de eerste bocht naar het vlakke spoor en raakte hierbij een stoeprand. Dit had een valpartij tot gevolg waardoor hij helemaal terug viel tot rond de vijfentwintigste positie. Dani begon aan een inhaalrace en zette alles op alles. Hij kwam nog helemaal terug naar een vijfde plaats en hield hiermee de schade goed beperkt.

Met een 3-5 in de manches eindigde Dani op een vijfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross staat hij met twee andere rijders op een gedeelde eerste plaats. De beslissing zal vallen tijdens de laatste wedstrijd in Oldebroek op 29 mei.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Markelo:
1 Dean Gregoire 47 Pnt
2 Dex Kooiker 47 Pnt
3 Jarne Bervoets 36 Pnt
4 Dex van den Broek 36 Pnt
5 Dani Heitink 36 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 85cc:
1 Jarne Bervoets 83 Pnt
2 Dani Heitink 83 Pnt
3 Dex Kooiker 83 Pnt
4 Dex van den Broek 71 Pnt
5 Dean Gregoire 67 Pnt