Skip to content

Dani Heitink blijft aan de leiding staan in de selectiewedstrijden van het EMX85 Kampioenschap

Dani Heitink is in de derde selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West in het Duitse Prisannewitz op het podium geëindigd. Dit betekent dat de crosser uit Kamperveen tot nu toe in alle drie de wedstrijden op het podium heeft mogen plaats nemen. Heitink wist in Duitsland in beide manches derde te worden en dit leverde hem ook een derde plaats op in het dagklassement.

Het weekend begon niet geheel vlekkeloos voor Heitink want in de eerste vrije training kwam hij ten val waarbij hij zijn schouder bezeerde. Nadat deze tussen de trainingen in was behandeld en ingesmeerd met zalf, was Heitink er klaar voor om in de tijdtraining een scherpe tijd neer te zetten. Dit lukte goed en hij wist de sessie als snelste in zijn groep af te sluiten.

In de kwalificatieheat pakte hij een goede start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Heel even viel hij terug naar een vierde plaats maar Heitink ging het gevecht aan met de rijders voor hem en ging in de aanval. Gedurende de wedstrijd wist hij twee plaatsen winst te boeken en kwalificeerde zich als tweede voor de wedstrijd.

In de eerste manche op zondag kwam Heitink redelijk goed weg bij de start en dook als vijfde eerste bocht in. Omdat hier een grote valpartij plaats vond, reed hij zich vast en kwam tot stilstand. Pas op een dertiende plaats kon hij zijn weg vervolgen en moest aan een inhaalrace beginnen. Deze verliep voorspoedig want Heitink wist de ene na de andere rijder te passeren en sloot de manche toch nog als derde af.

De start van de tweede manche verliep zonder problemen en ditmaal kwam hij op een tweede plaats uit de eerste bocht. Heitink ging in de aanval op de leider en vocht een mooi duel uit. Hij wist hem bijna te passeren totdat een valpartij roet in het eten gooide. Heitink verloor hierdoor de tweede plaats en moest ook in de tweede manche genoegen nemen met een derde plaats.

Met een 3-3 in de manches eindigde Dani ook in het dagklassement op een derde plaats. In de tussenstand van het kampioenschap blijft hij aan de leiding staan.

Daguitslag EMX85 Duitsland:
1 Dean Gregoire 1-2
2 Jarne Bervoets 4-1
3 Dani Heitink 3-3
4 Dex van den Broek 2-4
5 Dex Kooiker 5-5

Tussenstand EMX85 Kampioenschap na drie wedstrijden:
1 Dani Heitink 134 Pnt
2 Dean Gregoire 130 Pnt
3 Jarne Bervoets 128 Pnt
4 Dex van den Broek 108 Pnt
5 Dex Kooiker 104 Pnt