Skip to content

Dani Heitink tweede in Central Europe Zone van het EK 85cc

Dani Heitink is in de eindstand van de Central Europe Zone van het Europees Kampioenschap 85cc op een tweede plaats geëindigd. Tijdens de laatste wedstrijd in Slowakije had Heitink het moeilijk om in het juiste ritme te komen maar wist er toch een zevende en een derde plaats uit te halen.

Op zaterdag had hij geen fijn gevoel op de baan. Dani had het moeilijk in de sporen maar begon door de dag heen wel steeds beter te rijden. Hij zette in de tijdtraining een derde tijd op de klok en kwalificeerde zich in de kwalificatieheat als vierde voor de wedstrijd.

Op zondagochtend was het gevoel al beter in de warm up en dit zorgde voor meer vertrouwen voor Dani. Een mindere start in de eerste manche zorgde er echter voor dat hij aan een opmars moest beginnen. Omdat hij in het begin niet agressief genoeg was, had hij het moeilijk om naar voren te komen. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich toch op van een negende naar een zevende plaats maar was hier zeker niet tevreden mee.

In de tweede manche was Dani agressiever in de beginfase en kwam vanaf een achtste plaats terug naar een vierde positie. Toen de vierde man ten val kwam, schoof Dani door naar een derde plaats en wist deze positie vast te houden tot aan de finish.

Met deze resultaten is Dani uiteindelijk tweede geworden in de eindstand van de Central Europe Zone en heeft zich zonder problemen weten te kwalificeren voor de halve finale van het Europees Kampioenschap, welke op 24 en 25 juni verreden zal worden in het Zeeuwse Axel.