Skip to content

Dani Heitink op het podium in ADAC 85 Cup Bielstein

Dani Heitink is in de derde wedstrijd van de ADAC 85 Cup in Bielstein op het podium geëindigd. Heitink kwam in de eerste manche van buiten de top vijf terug naar een tweede plaats. In de tweede manche ging hij de strijd aan om de manchezege, wat hem dan ook de eindzege had opgeleverd. Dani kon echter geen inhaalmanoeuvre forceren en werd tweede waarmee hij in het dagklassement derde werd.

Op zaterdag stond er voor Dani enkel een tijdtraining op het programma. Het gevoel op de baan was goed en ook het zetten van een snelle ronde ging hem goed af. Wel had hij nog iets scherper gekund maar met de tijd die Heitink neer wist te zetten, sloot hij de training af op een tweede tijd in zijn groep.

Nadat Dani in de warm up op zondagochtend de snelste tijd neer had weten te zetten, begon hij gemotiveerd aan de voorbereiding op de eerste manche. Hij pakte een redelijk goede start maar bovenop de bult kwam hij met een andere rijder in aanraking en verloor hierbij vele plaatsen. Dani begon aan een opmars naar voren en toonde zijn vechtlust. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een tweede plaats en deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish.

In de tweede manche pakte Dani een goede start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Echter in de tweede bocht werd hij gedwongen tot de binnenbocht en dit was niet de ideale lijn. Dani verloor snelheid en viel terug naar een vijfde plaats. Dani ging terug in de aanval en wist zich in de beginfase al op te werken naar een derde plaats. Niet veel later wist hij ook de tweede plaats voor zich op te eisen en ging het gevecht aan met de leider. Dit gevecht duurde de hele wedstrijd maar Dani kon geen inhaalmanoeuvre forceren en finishte als tweede.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Dani op een derde plaats in het dagklassement en kwam hiermee net tekort om de eindzege te kunnen pakken. Dani heeft aan deze wedstrijd een goed gevoel overgehouden voor op de harde banen. In de komende weken gaat hij zich klaar maken voor de volgende belangrijke wedstrijden!

Daguitslag ADAC 85 Cup Bielstein:
1 Jarne Bervoets 45 Pnt
2 Aron Katona 45 Pnt
3 Dani Heitink 44 Pnt
4 Moritz Ernecker 36 Pnt
5 Dex Kooiker 30 Pnt