Skip to content

Succes en tegenslag voor Dani Heitink in halve finale EMX85 in Axel

Dani Heitink heeft in de halve finale van het Europees Kampioenschap 85 in Axel succes en tegenslag gekend. Ondanks een valpartij in de beginfase van de eerste manche wist Heitink van rond de twintigste plaats terug naar voren te komen en de manche alsnog winnend af te sluiten. In de tweede manche kampte hij met een mechanisch probleem waardoor hij op een derde plaats rijdend de wedstrijd noodgedwongen moest verlaten.

Op zaterdag verliep het voortvarend voor Heitink, die in zowel de vrije training als de tijdtraining de snelste tijd op de klok wist te zetten. Later op de dag zette hij ook de kwalificatieheat naar zijn hand en begon met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche pakte Dani een redelijk goede start en begon op een vierde plaats aan de wedstrijd. Lang kon hij niet van zijn goede start genieten want bij een inhaalmanoeuvre op de derde man, kwam deze vlak voor Dani ten val. Dani kon hem niet meer ontwijken en viel daardoor zelf ook. Hij werd hierdoor teruggeslagen naar een twintigste plaats en moest aan een inhaalrace beginnen. Alles gevend werd de ene na de andere rijder gepasseerd en dit zorgde ervoor dat hij de koppositie in handen wist te krijgen. Door het tempo strak te blijven houden tot aan de finish wist hij de eerste manche nog met een voorsprong van tien seconden winnend af weten te sluiten.

Bij de start van de tweede manche constateerde Dani dat zijn motor een raar geluid maakte toen hij achter het starthek stond. Ondanks dit probeerde hij er het beste van te maken. De motor liep in de eerste tien minuten niet lekker en Dani hoopte dat deze het vol zou houden. Op een tiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een derde plaats. Bij een aanval op de tweede man hield zijn motor er mee op, wat het einde van de wedstrijd betekende voor Heitink. Ondanks deze tegenslag heeft hij zich nog zonder problemen weten te kwalificeren voor de finale van het Europees Kampioenschap in Loket, Tsjechië.

Commentaar Dani Heitink: ‘’Jammer maar we weten dat we de snelheid hebben om met de top drie mee te kunnen doen. In de komende weken gaan we ons klaar maken voor het wereldkampioenschap in Roemenië.’’

De volgende wedstrijd van Dani is het wereldkampioenschap 85cc in Roemenië, welke gepland staat in het weekend van 8 en 9 juli.

Daguitslag halve finale EMX85 Axel:
1 Jarne Bervoets 47 Pnt
2 Dex Kooiker 42 Pnt
3 Dean Gregoire 34 Pnt
4 Alve Callemo 32 Pnt
5 Travis Leok 31 Pnt
7 Dani Heitink 25 Pnt