Skip to content

Dani Heitink wereldkampioen 85cc

Dani Heitink is in Roemenie wereldkampioen 85cc geworden. In de zeer warme omstandigheden reed Heitink twee hele sterke manches en wist met een 1-2 voldoende punten te scoren om de wereldtitel te kunnen pakken.

Het circuit op het TCS Racing Park was heel goed geprepareerd. De weersomstandigheden waren heet en de temperaturen liepen dan ook op tot boven de dertig graden. De zaterdag verliep soepel en hierin werd duidelijk dat Heitink de snelheid had om mee te kunnen strijden om de podiumplaatsen. In de vrije training was hij het snelste en in de tijdtraining wist hij een goede tweede tijd op de klok te zetten.

In de eerste manche op zondag wist Heitink een goede start te pakken en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Op een tweede plaats kwam hij uit de eerste ronde en volgde de kopman. Het duurde niet lang voordat Heitink toesloeg en de leiding in de wedstrijd over nam. Hij hield het tempo hoog en dit zorgde ervoor dat hij een klein gaatje kon slaan. Heitink werkte een sterke wedstrijd af en wist de eerste manche winnend af te sluiten.

Bij de start van de tweede manche werd Heitink op het startveld ingesloten. Dit betekende dat hij in de achterhoede de eerste bocht in dook. Gelijk in de eerste paar bochten wist hij al vele plaatsen winst te boeken en in de beginfase werkte hij zich op naar een vierde plaats. Dani controleerde zijn wedstrijd want een vierde plaats was al voldoende om de titel te kunnen pakken. Toch wilde Dani meer zekerheid en werkte zich op naar een derde plaats en wist een aantal ronden later ook de tweede plaats voor zich op te eisen. In de slotfase werden er geen risico’s meer genomen en reed hij de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit op een tweede plaats.

Met een 1-2 in de manches pakte Dani de wereldtitel in de 85cc klasse. Er is niet veel tijd van genieten want aankomend weekend staat alweer de volgende belangrijke wedstrijd op het programma en dit is de finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Loket, Tsjechië.

Daguitslag WK 85 Roemenie:
1 Dani Heitink 47 Pnt
2 Jarne Bervoets 40 Pnt
3 Dean Gregoire 40 Pnt
4 Riccardo Pini 34 Pnt
5 Ryan Oppliger 32 Pnt