Skip to content

Dani Heitink achtste in EMX85 finale in Loket

Dani Heitink is in de finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Loket achtste geworden. Heitink kwam in beide manches niet goed uit de start en moest een inhaalrace rijden. In de eerste manche kwam hij terug naar een tiende plaats en in de tweede manche wist hij negende te worden, wat hem in het dagklassement een achtste plaats opleverde.

Het circuit van Loket is een hele technische baan. De ondergrond is heel glad en wordt gedurende het weekend zeer verraderlijk. Ook moest Dani even wennen aan de groots opgezette entourage. Op zaterdag had Dani het moeilijk om het juiste ritme in de trainingen te vinden. Hij zette in de tijdtraining verschillende keren aan en kwam uit op een elfde tijd.

Bij de start van de eerste manche kwam Dani niet goed weg en had veel werk te doen om terug naar voren te komen. Op een dertiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en ging in de aanval op de rijders voor hem. Inhalen is niet makkelijk op het circuit van Loket maar toch slaagde Dani erin om een aantal inhaalmanoeuvres te forceren en de manche op een tiende plaats af te sluiten.

In de tweede manche had Dani wielspin op de startplaat waardoor hij er opnieuw niet lekker bij zat met de start. Pas op een negentiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en begon aan een inhaalrace naar voren. Gedurende de wedstrijd wist hij de ene na de andere rijder in te halen en kwam nog helemaal terug naar een negende plaats.

Met een 10-9 in de manches eindigde Dani op een achtste plaats in het dagklassement. Voor Dani staan er dit jaar nog drie wedstrijden van de ADAC Junior Cup op het programma en daarna zal hij de overstap maken naar de 125cc klasse.

Daguitslag EMX85 Loket:
1 Nicolo Alviso 47 Pnt
2 Liam Bruneau 47 Pnt
3 Dex Kooiker 38 Pnt
4 Riccardo Pini 34 Pnt
5 Ryan Oppliger 31 Pnt
8 Dani Heitink 23 Pnt