Skip to content

Dani Heitink na winst in Tensfeld nieuwe leider in ADAC 85 Cup

Dani Heitink heeft het afgelopen weekend de ADAC 85 Cup in Tensfeld weten te winnen. Heitink werd tweede in de eerste manche en wist de tweede en derde manche winnend af te sluiten.

Het circuit van Tensfeld heeft een zanderige ondergrond en lag er goed geprepareerd bij toen op zaterdag de kwalificaties begonnen. Dani benutte de vrije training om het circuit in zich op te nemen maar had zeker voor de tijdtraining nog een aantal aandachtspunten. In de tijdtraining wist hij er een hele snelle tijd uit te knallen en sloot de sessie als snelste af.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Dani goed weg en kwam als leider uit de eerste bocht. In de eerste helft van de wedstrijd reed hij aan de leiding maar omdat hij niet zijn eigen ding deed en te verdedigend aan het rijden was, verloor hij de koppositie. Dani gaf zich niet gewonnen en ging terug in de aanval. Ondanks dit kon hij de koppositie niet meer terug pakken en werd tweede.

In de tweede manche zat hij er veel minder goed bij met de start en moest vanaf een vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Dani werkte zich terug op naar een tweede plaats maar keek met nog zeven minuten te gaan wel tegen een achterstand aan van zo’n tien seconden. Met nog drie ronden te gaan kwam hij aan het achterwiel van de kopman en wist in de laatste ronde toe te slaan toen de kopman een verkeerde beslissing nam. Dani hield het tempo hoog in de laatste ronde en wist de manche winnend af te sluiten.

In de derde en beslissende manche pakte hij een goede start en kwam op een vierde plaats de eerste bocht uit. Gelijk ging hij in de aanval en wist in de eerste paar bochten al door te stoten naar een tweede plaats. Tijdens de wedstrijd was het gat tot aan de leider vier seconden maar Dani werkte zich op tot aan het achterwiel en sloeg opnieuw in de laatste ronde toe. Dani won de manche en pakte hiermee tevens de dagzege!

In de tussenstand om de ADAC 85 Cup heeft Dani nu de leiding in handen genomen en staat 24 punten voor op de tweede man. In het weekend van 9 en 10 september gaat het kampioenschap verder in Holzgerlingen en op 30 september en 1 oktober valt de beslissing in Dreetz. Daarnaast willen we jullie ook vragen om 28 oktober dik gedrukt in jullie agenda te plaatsen want dan zal de jaarlijkse sponsordag plaats gaan vinden. Hierover horen jullie binnenkort meer!