Skip to content

Dani Heitink consolideert leidende positie in de ADAC 85 Cup in Holzgerlingen

Dani Heitink is in de voorlaatste wedstrijd van de ADAC 85 Cup in Holzgerlingen op het podium geeindigd. Met tweemaal een derde plaats in de manches werd hij ook in het dagklassement derde. Hiermee scoorde hij goede punten en blijft hij aan de leiding staan in de tussenstand.

Dani groeide door het weekend heen. In iedere sessie ging het rijden beter op het harde, met sporen bezaaide circuit van Holzgerlingen. Op zaterdag stonden er enkel een vrije training en een tijdtraining op het programma en deze wist Dani op een tweede tijd in zijn groep af te sluiten.

In de eerste manche op zondag liep het allemaal nog wat stroef voor Dani en zat er niet meer in dan een derde plaats. In de tweede manche pakte hij een goede start en ging hij in de aanval op de leider in de wedstrijd. Verschillende keren wisselde hij van positie met de kopman en vocht hij voor wat hij waard was. Echter met nog drie ronden te gaan kwam hij in een spoor met zijn knie bekneld te zitten tussen het voorspatbord en de koeler kap. Hierdoor begon zijn knie te tintelen en moest hij het tempo laten zakken. Omdat hij zag dat de tweede man in de tussenstand ver achter hem lag, heeft hij geen grote risico’s meer genomen en de manche opnieuw op een derde plaats uitgereden.

Met een 3-3 in de manches eindigde Dani ook in het dagklassement op een derde plaats. In de tussenstand om de ADAC 85 Cup blijft hij aan de leiding staan en heeft een voorsprong van 24 punten op de tweede man. In het weekend van 30 september en 1 oktober wordt de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden in Dreetz.

Daguitslag ADAC 85 Cup Holzgerlingen:
1 Aron Katona 47 Pnt
2 Ryan Oppliger 40 Pnt
3 Dani Heitink 40 Pnt
4 Dean Gregoire 33 Pnt
5 Moritz Ernecker 31 Pnt

Tussenstand ADAC 85 Cup:
1 Dani Heitink 176 Pnt
2 Aron Katona 154 Pnt
3 Dean Gregroire 145 Pnt
4 Travis Leok 121 Pnt
5 Moritz Ernecker 105 Pnt