Skip to content

Dani Heitink pakt ook de ADAC Junior 85 Cup

Na de wereldtitel en de Dutch Masters titel heeft Dani Heitink ook de ADAC Junior 85 Cup weten te winnen.

Op het zandcircuit van Dreetz werd de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden. In de training had Heitink het juiste gevoel nog niet helemaal te pakken. In de eerste manche werd dit steeds beter en begon het juiste ritme er goed in te komen. Dani pakte een goede start en kreeg al snel de derde plaats in handen. Hij begon de druk op te voeren bij de twee leiders en wist na drie ronden de leiding in de wedstrijd over te nemen. Vanaf dat moment controleerde Dani de wedstrijd en kwam als winnaar over de finish. Door deze zege verzekerde hij zich na de eerste manche al van de ADAC Junior 85 titel.

Ook in de tweede manche zat Dani er goed vooraan bij met de start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk wist hij door te stoten naar de koppositie en zette een hoog tempo in. Net als in de eerste manche controleerde hij de wedstrijd en bouwde een voorsprong van zo’n tien seconden op. Dani won ook de tweede manche en sloot zo zijn 85cc tijdperk winnend af.

Met een dubbele manche overwinning, won hij ook het dagklassement. Voor Dani was dit zijn laatste wedstrijd op de 85cc machine en zal nu volledig de overstap maken naar de 125cc klasse.

Daguitslag ADAC Junior 85 Cup Dreetz:
1 Dani Heitink 50 Pnt
2 Dean Gregoire 44 Pnt
3 Aron Katona 40 Pnt
4 Lucas Leok 34 Pnt
5 Michal Psiuk 34 Pnt

Eindstand ADAC Junior 85 Cup:
1 Dani Heitink 226 Pnt
2 Aron Katona 194 Pnt
3 Dean Gregoire 189 Pnt
4 Travis Leok 150 Pnt
5 Michal Psiuk 132 Pnt