Skip to content

Leerzame dag voor Dani Heitink in Mantova

Dani Heitink van het MJC Yamaha team heeft tijdens de tweede wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap 125 in Mantova een leerzame dag gekend. Heitink moest in beide manches een inhaalrace rijden. In de eerste manche leek hij in de top tien te gaan finishen maar door een kapotte koppeling eindigde hij uiteindelijk als dertiende. Ook in de tweede manche moest hij van ver komen en ondanks dat hij na drie ronden al geen achterrem meer had, wist hij toch opnieuw dertiende te worden.

De training begon in de diepe modder. Het had enorm veel geregend in Mantova en het beloofde dan ook een zware dag te gaan worden. Dani miste in de tijdtraining het juiste gevoel op de baan en slaagde er daardoor niet in om een perfecte ronde neer te zetten. Toch sloot hij de sessie af op een negende plaats in zijn groep en kwalificeerde zich hiermee zonder problemen voor de wedstrijd.

Bij de start van de eerste manche kwam Dani niet goed weg maar door een paar mooie inhaalmanoeuvres in de eerste paar bochten stootte hij door naar een vijftiende plaats. Hij kwam lekker in zijn ritme en stootte door naar een negende plaats. Dani ging het gevecht aan met de achtste man maar kreeg toen al snel een probleem met zijn koppeling. Hij zette door maar in de laatste bocht voor de finish, stopte de motor ermee waardoor Dani drukkend verder ging. Hij zag dat de transponder lijn halverwege de finishbult lag en zette alles op alles om dit te halen. Het lukte en dit zorgde ervoor dat zijn wilskracht werd beloond met een dertiende plaats.

Voor de start van de tweede manche kwam Dani in de problemen. Bij het schoon maken van de startmat, liet hij zijn koppeling schieten en dit had tot gevolg dat zijn startknop uit kwam. Dani moest zonder startknop proberen om een goede start te pakken maar dit lukte helaas niet. Vanuit de achterhoede moest hij aan een inhaalrace beginnen. Hij werkte zich op naar een achttiende plaats maar na drie ronden merkte Dani dat hij geen achterrem meer had. Ondanks dit vocht hij verder en wist er opnieuw een dertiende plaats uit te halen.

Commentaar Dani Heitink: ‘’Ik denk dat we niet geheel ontevreden mogen zijn over mijn eerste twee wedstrijden in de 125 klasse. Er zijn zeker nog veel verbeterpunten en daar gaan we de komende periode aan werken.’’

In het dagklassement eindigde Dani op een tiende plaats en het kampioenschap heeft hij op een achtste plaats af weten te sluiten. Over twee weken zal Dani starten in het Frans Kampioenschap in Lacapelle Marival.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap 125 Mantova:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Kasimir Hindersson 40 Pnt
3 Noel Zanocz 38 Pnt
4 Max Ernecker 36 Pnt
5 Mano Faure 30 Pnt
10 Dani Heitink 16 Pnt

Eindstand Italiaans Kampioenschap 125:
1 Gyan Doensen 95 Pnt
2 Noel Zanocz 83 Pnt
3 Kasimir Hindersson 62 Pnt
4 Cole McCullough 48 Pnt
5 Francesco Bellei 48 Pnt
8 Dani Heitink 37 Pnt