Skip to content

Dani Heitink komt sterk voor de dag in Dutch Masters Harfsen

Dani Heitink van het MJC Yamaha team heeft een goede start gemaakt in de Dutch Masters of Motocross 125 competitie. Heitink reed een hele sterke eerste manche waarin hij derde wist te worden. In de tweede manche kwam hij na een slechte start terug naar een tiende plaats.

De opkomst was groot in Harfsen en er stond een sterk deelnemersveld. In de training lag de snelheid hoog en de verschillen waren klein. Dani kwam tot een tiende tijd en keek met vertrouwen uit naar de eerste manche.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Heitink de aansluiting had met de kopgroep. In de top vijf kwam hij uit de eerste ronde en werkte zich in het eerste deel van de wedstrijd op naar een derde plaats. Hier wist hij de rest van de manche op stand te houden en eindigde op een mooie derde plaats.

In de tweede manche had Heitink een minder goede start en had veel werk te doen om naar voren te komen. Op een dertiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en ging in de aanval op de rijders voor hem. Na een zwaar bevochten wedstrijd wist Heitink op een tiende plaats over de finish te komen en werd hiermee vijfde in het dagklassement.

Over twee weken gaat de Dutch Masters of Motocross verder in Oldebroek.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 125 Harfsen:
1 Kasimir Hindderson 47 Pnt
2 Gyan Doensen 43 Pnt
3 Markuss Ozolins 42 Pnt
4 Jarne Bervoets 32 Pnt
5 Dani Heitink 31 Pnt