Skip to content

Dani Heitink vierde in thuis wedstrijd in Oldebroek

Dani Heitink van het MJC Yamaha team is in de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek vierde geworden. Heitink moest in beide manches na een matige start een inhaalrace rijden en kwam terug naar een vijfde en een zesde plaats.

In de training had Heitink een goed gevoel op de baan en wist een vijfde tijd op de klok te zetten. De baan was in de training helemaal vlak omdat de klasse van Dani als eerste moest trainen. Met een goed gevoel begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start en moest een inhaalrace rijden. Op een tiende plaats kwam hij uit de eerste ronden en zette zijn opmars vanaf daar verder. Na een aantal ronden kreeg hij de achtste plaats in handen en begon te jagen op de rijders voor hem. In het midden van de wedstrijd stootte hij door naar een vijfde plaats en wist deze positie vast te houden tot aan de finish.

Ook in de tweede manche moest Heitink veel werk verzetten om na een matige start terug naar voren te komen. Op een twaalfde plaats kwam hij uit de eerste ronde maar het duurde niet lang voordat hij zich op had weten te werken naar een zevende plaats. Heitink hield het tempo strak en wist door te stoten naar een zesde plaats. In de slotfase kreeg hij ook nog aansluiting met het groepje tot aan de vierde man maar helaas was de tijd tekort om nog meer plaatsen winst te boeken waardoor hij als zesde werd afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Dani op een goede vierde plaats. Aankomend weekend staat voor Heitink de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap op het programma in Sardinie.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 125 Oldebroek:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Markuss Ozolins 42 Pnt
3 Cole McCullough 42 Pnt
4 Dani Heitink 31 Pnt
5 Jarne Bervoets 27 Pnt

Fotocredits – Niek Kamper