Skip to content

Dani Heitink sterk vierde in EMX125 debuut in Sardinie

Dani Heitink van het MJC Yamaha team heeft in Sardinie een sterk debuut gemaakt in het EMX125 Kampioenschap. Heitink eindigde op een negende plaats in de eerste manche en reed in de tweede manche naar een knappe tweede plaats, wat hem in het dagklassement een vierde plaats opleverde.

Voor Heitink was het de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap. Hierdoor wist hij nog niet waar hij stond en wat hij ervan moest verwachten. Heitink zat op zaterdag in de eerste groep met de kwalificatie en wist hierin een achtste tijd neer te zetten waarmee hij zich zonder problemen wist te kwalificeren.

In de eerste manche kwam Heitink niet goed uit de start en moest van buiten de top twintig terug naar voren zien te komen. Hij begon aan een sterke inhaalrace en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Omdat hij in de bloedhete omstandigheden het tempo hoog kon blijven houden tot in de slotfase wist hij er een negende plaats uit te halen, waarmee hij tevreden terug keek op de wedstrijd.

In de tweede manche wist Heitink een hele goede start te pakken en begon in de kopgroep aan de wedstrijd. Hij zette gelijk een hoog tempo in en ging de strijd aan met de rijders in de kopgroep. Heitink reed een dijk van een wedstrijd en wist de manche op een knappe tweede plaats af te sluiten.

Met een 9-2 in de manches eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag EMX125 Sardinie:
1 Noel Zaocz 47 Pnt
2 Gyan Doensen 43 Pnt
3 Mano Faure 35 Pnt
4 Dani Heitink 34 Pnt
5 Douwe van Mechgelen 32 Pnt

Fotocredits – Mediacross