Skip to content

Dani Heitink laat goede snelheid zien in EMX125 in Trentino

Dani Heitink van het MJC Yamaha team heeft tijdens de tweede wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Arco di Trento een goede snelheid laten zien.

Op zaterdagochtend wist Heitink zich zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijd. Hij kwam tot een tiende tijd in zijn groep en keek uit naar de manches. In de eerste manche reed hij lang op een zevende plaats en ging in de top tien de slotfase in. Echter op een negende plaats rijdend kwam hij in het heetst van de strijd even ten val en finishte daardoor uiteindelijk als twaalfde.

Voor de tweede manche op zondagochtend was het circuit heel nat gemaakt waardoor de omstandigheden anders waren dan op zaterdag. Bij de start kwam Dani er niet goed uit en moest aan een opmars beginnen. Al snel had hij het juiste ritme te pakken en begon plaatsen goed te maken. Het rijden ging lekker en hij werkte zich op naar een veertiende plaats. Helaas werd zijn opmars toen onderbroken door een valpartij. Daarnaast had hij in de laatste tien minuten geen bril meer waardoor het zicht minder was. Ondanks dit zette Heitink door en wist er een zestiende plaats uit te halen.

In het dagklassement eindigde Dani op een twaalfde plaats en staat nu achtste in de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap. Over drie weken gaat het kampioenschap verder in het Portugese Agueda. Aankomende zondag zal Heitink eerst aan de start komen tijdens de finale van de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Daguitslag EMX125 Trentino:
1 Simone Mancini 45 Pnt
2 Francesco Bellei 41 Pnt
3 Salvador Perez 37 Pnt
4 Aron Katona 34 Pnt
5 Max Ernecker 33 Pnt
12 Dani Heitink 14 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Noel Zanocz 77 Pnt
2 Gyan Doensen 69 Pnt
3 Salvador Perez 65 Pnt
4 Mano Fare 58 Pnt
5 Aron Katona 58 Pnt
8 Dani Heitink 48 Pnt

Fotocredits – Mediacross