Skip to content

Dani Heitink op het podium in Dutch Masters Markelo

Dani Heitink van het MJC Yamaha team is in de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Markelo op het podium geeindigd. Door dit goede resultaat heeft hij tevens het kampioenschap af weten te sluiten op een goede derde plaats.

Het had veel geregend waardoor de baan modderig was in de training. Omdat de klasse van Dani als eerste trainde was de baan in de training nog snel. Wel was duidelijk dat deze snel zwaarder zou worden door de sporen. Dani zette een aantal keren aan en wist een vijfde tijd op de klok te zetten.

Met vertrouwen begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche. Toen het starthek viel kwam Dani heel goed weg en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Hij werkte een constante wedstrijd af en was de hele wedstrijd op een goede tweede plaats te vinden. Dit wist hij vast te houden tot aan de finish en scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

De tweede manche begon met een tegenslag want Dani reed samen met een aantal andere rijders tegen het starthek aan en moest daardoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij begon aan een inhaalrace en gaf alles wat hij had. De ene na de andere rijder werd een plaats terugverwezen en zo wist Heitink helemaal terug te komen naar een zesde plaats.

Met deze resultaten eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement en verzekerde zich hiermee ook van een derde plaats in de eindstand van het kampioenschap. De volgende wedstrijd van Dani is de derde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Portugal in het weekend van 4 en 5 mei.

Daguitslag Dutch Masters 125 Markelo:
1 Gyan Doensen 50 Pnt
2 Jarne Bervoets 40 Pnt
3 Dani Heitink 37 Pnt
4 Dean Gregoire 35 Pnt
5 Markuss Ozolins 34 Pnt

Eindstand Dutch Masters 125 2024:
1 Gyan Doensen 143 Pnt
2 Markuss Ozolins 118 Pnt
3 Dani Heitink 99 Pnt
4 Jarne Bervoets 99 Pnt
5 Dean Gregoire 85 Pnt