Skip to content

16 punten voor Dani Heitink in EMX125 in Portugal

Dani Heitink van het MJC Yamaha team heeft in de derde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Portugese Agueda zestien punten weten te scoren. Heitink kwam in beide manches van achter uit het veld naar voren en wist in zowel de eerste als de tweede manche dertiende te worden.

Op zaterdagochtend was de baan nog droog en deze lag er dan ook mooi bij. Dani had gelijk een goed gevoel op de baan en zette een vierde tijd op de klok. Hierin had hij even nodig om in het goede ritme te komen. Daarna begon het beter te gaan en wist hij een scherpe tijd op de klok te zetten waarmee hij de sessie af sloot als achtste.

Na de tijdtraining begon het hard te regenen en werd het circuit modderig. Vlak voor de start van de eerste manche begon het nog harder te regenen waardoor de omstandigheden moeilijker werden. Toen het starthek viel, gleed Dani weg op de startmat en moest daardoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd kwam hij goed terug naar voren maar wel moest hij na zo’n twintig minuten de bril afzetten. Ondanks dit zette hij door en wist terug te komen naar een dertiende plaats.

In de tweede manche was zijn start beter maar omdat het circuit erg modderig was, kreeg hij gelijk modder onder de roll off van de bril. Omdat hij niets meer zag moest hij de bril afgooien maar omdat dit veel tijd koste viel hij helemaal terug naar een vijfendertigste plaats. Zonder bril ging Heitink in de achtervolging en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. In de slotfase kreeg hij de tiende plaats in handen maar helaas kwam er tegen een steile bult een andere rijder vlak voor hem ten val waardoor Dani geen kant meer op kon en ook viel. Het koste hem veel tijd voordat hij zijn weg weer kon vervolgen en finishte daardoor net als in de eerste manche als dertiende.

Met tweemaal een dertiende plaats in de manches eindigde Heitink in het dagklassement op een veertiende plaats. In de tussenstand om het EMX125 Kampioenschap bezet hij de achtste plaats. Aankomend weekend zal Heitink starten in de vierde wedstrijd van het kampioenschap in Lugo, Spanje.

Dagklassement EMX125 Spanje:
1 Gyan Doensen 47 Pnt
2 Noel Zanocz 47 Pnt
3 Salvador Perez 38 Pnt
4 Mano Faure 29 Pnt
5 Francesco Bellei 29 Pnt
14 Dani Heitink 16 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Noel Zanocz 124 Pnt
2 Gyan Doensen 116 Pnt
3 Salvador Perez 103 Pnt
4 Mano Faure 87 Pnt
5 Francesco Bellei 85 Pnt
8 Dani Heitink 64 Pnt