Skip to content

Dani Heitink boekt manchezege in EMX125 in Galicia

Dani Heitink van het MJC Yamaha team heeft in de vierde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Spaanse Lugo een manchezege weten te boeken. Heitink had moeilijk op zaterdag waardoor hij niet verder kwam dan een zestiende plaats in de eerste manche maar herpakte zich op zondag en pakte zijn allereerste EMX125 manche zege uit zijn carrière.

Na de modder in Portugal kwamen de rijders het afgelopen weekend ineens in hele andere omstandigheden terecht. Het circuit van Lugo is nieuw op de kalender. De ondergrond was een mix van zand en harde stukken. Op zaterdag had Dani het moeilijk om in het goede ritme te komen. Door de dag heen probeerde hij manieren te vinden dat het beter ging. De tijdtraining kwam hij zonder problemen door met een tiende tijd in zijn groep maar de eerste manche begon met een tegenslag. Hij kwam slecht uit de start en moest vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Dani had veel werk te doen om plaatsen winst te boeken maar bleef knokken voor wat hij waard was. Hij wist er uiteindelijk nog een zestiende plaats uit te halen maar het rijden was nog niet zoals hij dat graag wilde.

De tweede manche werd op zondagochtend verreden. Met nieuwe motivatie begon Dani aan de dag en was vastbesloten om er een beter resultaat uit te halen. Zijn start was ditmaal vele malen beter en in de kopgroep kon hij aan de wedstrijd beginnen. Omdat het circuit op sommige plaatsen best nat was, ontstonden er verraderlijke gladde stukken. Heitink bleef gecontroleerd rijden en werkte zich op naar een tweede plaats. Toen de kopman een foutje maakte, ging hij in de aanval en wist de leiding in de wedstrijd over te nemen. In de rest van de manche hield Heitink het tempo strak en won de manche.

In de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap staat Heitink nu zevende. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse St. Jean d’Angely.