Skip to content

Dani Heitink handhaaft zich op een zevende plaats in EMX125 tussenstand

Dani Heitink van het MJC Yamaha team blijft na de vijfde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Franse St. Jean d’Angely op een zevende plaats staan in de tussenstand.

De vijfde wedstrijd werd georganiseerd op het mooie circuit van St. Jean d’Angely, een baan met heel veel hoogteverschillen en mooie schansen en ritmesecties. In de vrije training op zaterdag had Dani gelijk een goed gevoel op de baan en ook de snelheid was goed. Dit resulteerde in een zevende tijd in zijn groep.

In de tijdtraining was er veel grip op de baan. Heitink begon met vertrouwen aan de sessie en wist na verschillende snelle ronden een negende tijd op de klok te zetten. Hier was hij tevreden mee en begon aan de voorbereiding op de eerste manche. Deze zou normaal vrij snel na de tijdtraining zijn maar omdat het tijdschema uitliep door een valpartij in de MX2 klasse werd besloten dat de klasse van Dani helemaal als laatste hun eerste manche moest rijden. Dit had als nadeel dat dit na de kwalificatieheats van de MX2 en MXGP klasse was en omdat het veel geregend had, stonden veel diepe sporen vol met water.

Dani had nog nooit eerder op zo’n moeilijke baan gereden maar probeerde zich wel iedere ronde te verbeteren. Dani werkte een stabiele wedstrijd af. Ondanks dat hij na een slechte start een keer ten val kwam en zijn bril gelijk af moest zetten, wist hij met een negentiende plaats toch twee punten te pakken.

De tweede manche werd op zondagochtend verreden. De organisatie had de baan goed geprepareerd maar toch was deze nog behoorlijk modderig. Bij de start gleed Dani weg op de startmat en dit betekende dat hij vanaf een laatste plaats terug naar voren moest zien te komen. Nadat hij in de beginfase ook nog een foutje had gemaakt, kreeg hij het juiste ritme te pakken en kwam helemaal terug naar een dertiende plaats.

Met deze resultaten handhaaft Heitink zich op een goede zevende plaats in de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap. Over drie weken gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums.

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Noel Zanocz 190 Pnt
2 Gyan Doensen 173 Pnt
3 Simone Mancini 166 Pnt
4 Mano Faure 159 Pnt
5 Salvador Perez 150 Pnt
7 Dani Heitink 104 Pnt

Fotocredits – Fullspectrum Media