Skip to content

Slechte starts spelen Dani Heitink parten in EMX125 Letland

Slechte starts hebben Dani Heitink van het MJC Yamaha team tijdens de EMX125 wedstrijd in het Letse Kegums parten gespeeld. Heitink moest in beide manches vanuit de achterhoede terug naar voren komen en vocht zich terug naar een zestiende en dertiende plaats.

Op zaterdagochtend begon Heitink positief aan het weekend door zich in zijn groep als vierde te kwalificeren voor de wedstrijd. Echter bij de start van de eerste manche kwam hij niet goed weg en was in de beginfase niet agressief genoeg waardoor hij in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Omdat het rijden niet lekker ging, kreeg hij ook af te rekenen met harde onderarmen waardoor hij niet zijn eigen ding kon doen. Ondanks dit zette Heitink door en wist er een zestiende plaats uit te halen.

Ook in de tweede manche zat Heitink er niet goed bij met de start en moest vervolgens uitwijken voor een valpartij in de tweede bocht. Ditmaal werkte hij een stabiele wedstrijd af en reed snelle rondetijden waarmee hij ruim in de top tien mee had kunnen doen. Heitink kwam goed terug naar voren en kreeg in het tweede deel van de wedstrijd de top tien in zicht. Echter een kleine valpartij zorgde voor tijdverlies waardoor hij uiteindelijk op een dertiende plaats werd afgevlagd.

Met een 16-13 in de manches eindigde Heitink op een veertiende plaats in het dagklassement en staat nu negende in de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap. Aankomend weekend staat de volgende wedstrijd op het programma in het Italiaanse Maggiora!

Daguitslag EMX125 Letland:
1 Noel Zanocz 42 Pnt
2 Simone Mancini 38 Pnt
3 Salvador Perez 34 Pnt
4 Gyan Doensen 33 Pnt
5 Kasimir Hindersson 30 Pnt
14 Dani Heitink 14 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Noel Zanocz 232 Pnt
2 Gyan Doensen 206 Pnt
3 Simone Mancini 204 Pnt
4 Salvador Perez 184 Pnt
5 Mano Faure 176 Pnt
9 Dani Heitink 117 Pnt