Skip to content

Dani Heitink zesde in de Italiaanse Modder

Dani Heitink van het MJC Yamaha team is tijdens de zevende wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Italiaanse Maggiora sterk zesde geworden. Door de hevige regenval werd er maar één reeks verreden in de 125cc klasse en hierin wist Heitink zesde te worden.

De zevende wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap werd verreden op het legendarische circuit van Maggiora, een heuvelachtig circuit gelegen in Noord-Italië waar al sinds de jaren zestig grote wedstrijden worden verreden. Na de natte omstandigheden in Letland werden de 125cc rijders dit weekend met nog veel slechtere omstandigheden geconfronteerd.

In een zeer natte vrije training had Dani niet het goede gevoel met de motor waardoor hij genoegen moest nemen met een elfde tijd in zijn groep. Vervolgens werden er een aantal dingen veranderd aan de YZ125 en dit pakte goed uit met een zevende tijd in zijn groep in de kwalificatie. Helaas werden de omstandigheden dusdanig slecht dat de organisatie niet anders kon dan de eerste manche af te gelasten.

In eerste instantie kwam er een nieuw schema en zouden beide manches op zondag worden afgewerkt maar dit bleek na nog meer regen in de nacht op zondagochtend niet haalbaar. In de manche die wel verreden werd, wist Heitink een goede start te pakken waarin hij als vijfde aan zijn wedstrijd begon. Helaas had hij al snel heel veel modder op zijn bril waardoor hij wat plaatsen verloor. In de beginfase had de Yamaha-rijder moeite om het ritme van de voorste rijder bij te houden maar eenmaal op dreef, was Heitink één van de snelste rijders op de baan. Door deze sterke slotfase wist hij zich nog op te werken naar een zesde plaats.

De volgende wedstrijd van Dani is het wereldkampioenschap 125cc in Heerde op 14 juli.

Commentaar Dani Heitink: “Alles bij elkaar had ik best een goed gevoel over het weekend en vanuit hier gaan we doorbouwen en dan is mijn volgende wedstrijd in Heerde, waar ik natuurlijk hoop om veel Nederlandse fans te zien.”